Agility

Skema til inderetning af årets AG sheltier

Årets Agility Sheltie

Årets bedste agilityhunde i DSSK vil en gang årligt bliver hædret. DSSK hædrer disse hunde for at opmuntre ejere af shetland sheepdogs til at arbejde med deres hunde, – for at fastholde sheltien som den aktive og arbejdsglade hund, den er. Hæderen er også ment som en opfordring til opdrætterne om at prioritere brugsegenskaberne højt i avlsarbejdet.

 1. Hundens fem bedste resultater i Agility klasse 1, 2 eller 3 tæller. Alle DKK godkendte konkurrencer, hvor alle 3 klasser er udbudt, tæller (d.v.s. rene klasse 1+2 stævner tæller ikke).
 2. Kun fejlfrie løb giver point uanset placering.
 3. Det er hundens resultater, der tæller. Føreren er sekundær. Ejeren af hunden skal være medlem af DSSK og bosiddende i Danmark.
 4. Der konkurreres i Lille og Mellem klasse hver for sig. Den bedste sheltie i stor klasse vil dog også blive hædret.
 5. Pointberegningen er som følger:
Klasse 3 Klasse 2 Klasse 1
1. vinder 10 8 6
2. vinder 9 7 5
3. vinder 8 6 4
4. vinder 7 5 3
5. vinder 6 4 2
6. vinder 5 3 1
7. vinder 4 2 0
8. vinder 3 1 0
9. vinder 2 0 0
10. vinder 1 0 0
 1. Derudover gives 3 point for udtagelse til DKK´s Danmarksmesterskab i Agility. Resultatet ved DM tildeles point efter samme skala som en alm. Klasse 3. Altså 10 point til Danmarksmesteren, 9 point til nr. 2 osv.
 2. Minimum to af de i alt fem tællende løb skal være opnået til stævner med CACIAG.
 3. Ved pointlighed er det den hund, der har flest 1. vinder placeringer, der vinder. Derefter tæller resultatet ved DM i DKK højst.
 4. Bliver en hund målt og omplaceret til en anden klasse (rykker op eller ned i str.), gælder resultater opnået før målingen ikke i konkurrenceåret.
 5. Ejeren er selv ansvarlig for indsendelsen af årets resultater inden årets udgang til agility@sheltie.dk
  Hundens 5 bedste resultater samt oplysning om udtagelse til DM og placering til DM indsendes på blanket til indberetning af resultater, som findes på klubbens hjemmeside www.sheltie.dk eller kan rekvireres på agility@sheltie.dk
 6. Årets Agility Sheltie i Lille klasse og i Mellem klasse vil blive hædret med minimum en vandrepokal i det efterfølgende kalenderår. De fire bedst placerede hunde i hver størrelse vil blive hædret med en roset og nævnt i Sheltiebladet med billede.
 7. Disse regler skal ændres i takt med at DKK ændrer de punkter, der kan have indflydelse på pointfordelingen/-beregningen. En af DSSK udpeget person er til enhver tid ansvarlig for at punkterne er ”up-to-date” med DKK’s reglement, samt har den endelige afgørelse i tvivlsspørgsmål.

Årets Senior Agility Sheltie

Årets bedste senior-agilityhunde i DSSK vil en gang årligt bliver hædret. DSSK hædrer disse hunde for at opmuntre ejere af shetland sheepdogs til at arbejde med deres hunde, – for at fastholde sheltien som den aktive og arbejdsglade hund, den er. Hæderen er også ment som en opfordring til opdrætterne om at prioritere brugsegenskaberne højt i avlsarbejdet.

Denne specielle hæder til senior-agility-sheltierne er ment som en opfordring til at fortsætte med at bruge sheltiens brugsegenskaber gennem hele livet.

 1. Hunden skal være fyldt 7 år. Man kan kun deltage i enten konkurrencen om ”Årets Senior Agility Sheltie” eller i konkurrencen om ”Årets Agility Sheltie”. Man bestemmer selv, hvilken en man vil deltage i, hvis man opnår tællende resultater i begge konkurrencer.
 2. Hundens fem bedste resultater i klassen Agility klasse 2 Senior tæller. Alle DKK godkendte konkurrencer hvor alle 3 klasser er udbudt, tæller (d.v.s. rene klasse 1+2 stævner tæller ikke).
 3. Sheltier i Lille og Mellem klasse konkurrerer på lige fod.
 4. Kun fejlfrie løb giver point uanset placering.
 5. Det er hundens resultater, der tæller. Føreren er sekundær. Ejeren af hunden skal være medlem af DSSK og bosiddende i Danmark.
 6. Pointberegningen er som følger:
Placering Point
1. vinder 10 point
2. vinder 9 point
3. vinder 8 point
4. vinder 7 point
5. vinder 6 point
6. vinder 5 point
7. vinder 4 point
8. vinder 3 point
9. vinder 2 point
10 vinder 1 point
 1. Minimum to af de i alt fem tællende løb skal være opnået til stævner med CACIAG.
 2. Ved pointlighed er det den hund, der har flest 1. vinder placeringer, der vinder.
  Er der stadig pointlighed, vinder den hund, der er ældst.
 3. Ejeren er selv ansvarlig for indsendelsen af årets resultater inden årets udgang til agility@sheltie.dk
  Hundens 5 bedste resultater indsendes på blanket til indberetning af resultater, som findes på klubbens hjemmeside www.sheltie.dk eller kan rekvireres på agility@sheltie.dk
 4. Årets Bedste Senior Agility Sheltie vil blive hædret med minimum en vandrepokal i det efterfølgende kalenderår. De fire bedst placerede hunde i hver størrelse vil blive hædret med en roset og nævnt i Sheltiebladet med billede.
 5. Disse regler skal ændres i takt med at DKK ændrer de punkter, der kan have indflydelse på pointfordelingen/-beregningen. En af DSSK udpeget person er til enhver tid ansvarlig for at punkterne er ”up-to-date” med DKK´s reglement, samt har den endelige afgørelse i tvivlsspørgsmål.