Hilsen fra hyrdehundeudvalget

Kære Specialklubber med hyrdende racer.

Her inden 2015 rinder ud, kommer en hilsen fra Dansk Kennel Klubs Hyrdehundeudvalg med en status over året der er gået.hyrdejul2015

Hyrdehundeudvalget bragte i april den første artikel der blandt andet beskrev hyrdning med får, den positive træning, arbejd på dyrenes præmisser, og tilmelding til kommende arrangementer. I januar nummeret af Hunden vil igen være en artikel og billeder fra den første Instinkttest den 4. oktober.

Vi har nu mulighed for at afholde Instinkttest og Forprøve. Der har allerede været afholdt en Instinkttest den 4. oktober i Sakskøbing, og med stor succes.

I 2016 er der foreløbigt planlagt 2 Instinkttests i Foråret, og der planlægges i året også en Forprøve.

I øjeblikket arbejder udvalget med at udarbejde en Hyrdehundeprøve, som vi håber vi kan tilbyde i efteråret 2016. Prøven er baseret på FCI’s program ”Traditional Style” for de tæthyrdende racer og ”Collecting Style” for Border Collie og Kelpie.

”Traditional Style” er bygget op omkring elementer blandt andet fangefold/Pen, græsningsområde, et stop, en simuleret vej og sorteringspen.  Der er 4 klasser, en HWT (testklasse), klasse 1, klasse 2 og klasse 3. Der er ingen standardbane men banen sættes hver gang af dommeren, så banen vil derfor altid være forskellig.

”Collecting Style” for Border Collie og Kelpie er også bygget op omkring elementer med blandt andet udløb, fradrivning, pen, trailer, sortering og Maltheserkors. Der er også som i ”Traditional Sty le” 4 klasser at konkurrere i.

Vi håber at se mange af Jeres medlemmer i det nye år.

Sidst men ikke mindst, ønskes I en glædelig jul samt et godt nytår.

På Hyrdehundeudvalgets vegne

Pia Henriksen
Udstillingsafdelingen / Sekretær hyrdehunde- & agilitysudvalget

Relaterede indlæg